2015-2016 ÖĞRETİM YILI HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ EK YERLEŞTİRME ÖĞRENCİ KONTENJANLARI (Örgün Eğitim)

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılı lisans programları (örgün eğitim) öğrenci kontenjanlarına kayıt yaptırmayan adaylardan kalan boş kontenjanlara ek yerleştirme ile öğrenci alınacaktır.

2015-2016 öğretim yılı için üniversitemiz lisans (örgün eğitim) programlarına ek yerleştirme ile alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi 2015-LYS puanına göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

Tüm programlarda zorunlu olarak bir eğitim öğretim yılı hazırlık sınıfı okutulmakta olup, hazırlık sınıfında öğrencilere Kazakça, Rusça dil eğitimi verilmektedir. Hazırlık sınıfı Kentav Şehrindedir.

Üniversitemizde eğitim ücretsizdir. Her öğretim yılında Kazakistan’a gidiş için 500 ABD Doları, dönüş için 500 ABD Doları olmak üzere yol ücreti Üniversitemiz tarafından karşılanır. Gidiş ulaşım ücreti, öğretim yılı başında, geliş ulaşım ücreti ise öğretim yılı sonunda, Üniversite Rektörlüğünce Türkistan’da ödenmektedir. Üniversitemiz öğrencilerine hazırlık sınıfına başladıkları aydan başlayarak hazırlıkta aylık yaklaşık 80 Dolar karşılığı Tenge, birinci sınıfın birinci dönemi sonuna kadar aylık yaklaşık 100 Dolar karşılığı Tenge burs verilir. 1. sınıfın 1. döneminde her bir dersinin notunun en az 2,67 olması halinde öğrencinin bursu devam eder.

Türkistan ve Kentav yerleşkesinde erkek ve kız yurtlarımız öğrencilerimize hizmet vermektedir ve yurt ücreti aylık 15 ABD Dolarıdır. Barınma  ve kişisel giderleri öğrencilerin kendilerince karşılanmaktadır. Hazırlık sınıfında yurtta kalmak zorunludur. Bir öğrencinin şahsi giderleri aylık ortalama 200-250 USD’dir.

Diplomalar, Kazakistan ve Türkiye’de aynı alan ve seviyede öğretim yapan yüksek öğretim kurumları diplomalarına ve bunların milletlerarası geçerliliğine eş değerde olup, mezunlara aynı hakkı sağlamaktadır.

2015-2016 öğretim yılı için örgün eğitim lisans ek yerleştirme programları ve kontenjanları için tıklayınız

Merkezi yerleştirme ile yerleşen adayların en düşük en yüksek puanları için tıklayınız