Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi Mütevelli Heyet Başkanını ziyaret etti

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr Musa Yıldız’ı makamında ziyaret ederek, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına atanmasından dolayı tebrik etti.

Ziyarette Prof. Dr. Musa Yıldız üniversitemiz hakkında Enstitü Başkanına bilgiler verdi. Yunus Emre Enstitüsüyle birlikte bundan sonra daha yakın ilişkiler kuracaklarını dile getiren Yıldız, ikili işbirliğinin yeni projelerle hayata geçeceğini vurguladı. Yıldız, bu ziyaretin kendileri için önemli olduğunu belirterek, Prof. Dr. Hayati Develi’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Hayati Develi’de Ahmet Yesevi Üniversitesi ile birlikte birçok faaliyette birlikte hareket edeceklerini ve Kazakistan’daki temsilcilikleri aracılığıyla faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Ziyaretin sonunda Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız, Prof. Dr. Hayati Develi’ye Ahmed Yesevî kitabı, Başkanlığın bazı yayınları ve günün anısına bir plaket takdim etti. Prof. Dr. Hayati Develi’de bir ebru tablosu ve Yunus Emre Enstitüsü yayınlarından hediye etti.