Ahmet Yesevi Üniversitesinde Türk Mutfak Kültürünün tanıtımı yapıldı

 

Ahmet Yesevi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ve Gelişme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikle Turizm Ve Otelcilik Bölümü öğrencileri alan uzmanları ile buluşturuldu.  Türk mutfak kültürünün tanıtımı ile turizm ve otelcilik hizmet sektörü işletme yönetiminin kavratılmasına yönelik etkinlik, Üniversite Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çimkent Rixos Otel ile Üniversitemiz işbirliği kapsamında Rixos Otel Mutfak Koordinatörü, Türk Mutfak Kültürü alanında  yemek  olimpiyatları yarışmalarında altın madalya kazanmış ve dünya mutfağı konusunda çeşitli uluslararası yeterlilik sertifika  sahibi Hüseyin Bölük tarafından iki oturumluk sunum ile Üniversitemiz akademisyenleri ve Turizm Anabilim Dalı öğrencilerini bilgilendirildi.

“Sefer Tası’’ başlığı ile yapılan birinci sunumda mesleki başarının ilkeleri, kişisel gelişime bağlı uygulama ve ekip-takım çalışması konusunda otel örneklemi bağlamında somut deneyimlere bağlı yaklaşımlar üzerinde duruldu.

 “Otel Mutfaklarında Yeni Bir Uygulama Örneği Olarak Yaşayan Mutfaklar” başlık ikinci sunumu ile  dünya mutfak tarihine değinilerek yaşayan mutfak ve turistlerin otel mutfaklarından beklentileri konusunda günümüz çağdaş otelcilik mutfak standartları ve  uygulamaları hakkında somut bilgi ve tecrübeler katılımcılar ile paylaşıldı. Ayrıca Üniversite Yemekhanesini gezen uzmanlar yetkililerden bilgi aldılar ve Yemekhane aşçıların Rixos Otelde staja katılmaları üzere ikili işbirliği protokolü imzaladılar.