2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklardan Üniversitemiz Hazırlık Okuluna Öğrenci Alımı Yapılacaktır

17.05.2023

2023-2024 eğitim-öğretim yılında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Hazırlık Okulunda öğrenim görmek isteyen Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklardan öğrenci adayları için başvurularımız başlamıştır.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklardan üniversitemiz Hazırlık Okuluna öğrenci kabul edilecektir. Kabul edilen öğrencilere tam burs Türkiye ve Kazakistan Cumhuriyetleri tarafından eğitim destek bursu ve yılda bir defa öğrencilerin ülkelerine gidiş-dönüş yol ücretleri verilecektir.

Üniversitemizde eğitim almak isteyen adaylar 25.04.2023 - 30.06.2023 tarihleri arasında http://admission2023.ayu.edu.kz/ sitesi üzerinden online olarak başvuru yapabilirler. Başvuru için gerekli olan belgelerin siteye eksiksiz ve pdf formatında yüklenmesi gerekmektedir.

Uyarı! Online başvuru yapmayan aday öğrencilerin belgeleri ve başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.  http://ayu.edu.kz/talapkerge/enrollee-calendar/kabyldau_erejeleri_int

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan aday ise seçme, kabul ve yerleştirme işlemleri, her yıl belirlenen program ve kontenjanlara göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile gerçekleştirilmektedir.

Тел: +77057679679

E-mail: [email protected]

Başvuruda İstenen Belgeler:

1) Pasaport

2) Lise Diploması

3) Not Döküm Belgesi (Transkript)

4) Referans Mektubu

5) Ahmet Yesevi Üniversitesini Niçin Tercih Ettiğine Dair Niyet Mektubu

6) Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet fotoğraf

Mevcut ise:

Sertifika

Teşekkür Belgesi

Üniversitemizde Yaşam

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi, Kazakistan Cumhuriyetinde bulunmaktadır. Merkez yerleşkesi Türkistan şehrindedir. Merkez yerleşkesi dışında Kentav, Çimkent ve Almatı şehrinde de eğitim binaları bulunmaktadır. Türkistan Yerleşkesi’nde, yaklaşık 650’şer kişi kapasiteli erkek ve kız yurtlarımız öğrencilerimize hizmet vermektedir ve aylık 10 ABD Doları civarında 5000 Tenge civarındadır. Yurtlarımız 2-3, 4–6 kişilik odalara sahiptir. Yurtlarımızın bulunduğu yerleşke içerisinde; okuma salonları, kütüphane, yemekhane, tenis, futbol ve basketbol sahaları, sağlık merkezi ve kafeterya bulunmaktadır. Barınma ve kişisel giderleri öğrencilerin kendilerince karşılanmaktadır. Hazırlık sınıfı Kentav Şehrindedir. Kentav Şehrinde yaklaşık 300’er kişi kapasiteli, 3-4 kişilik odalara sahip erkek ve kız yurdumuz bulunmaktadır.

Eğitim-Öğretim, Burs ve Eğitim Ücreti

Üniversitemizden alınan diplomaların Kazakistan ve Türkiye’de aynı alan ve aynı düzeyde eğitim veren yükseköğretim kurumlarının diplomalarına ve bunlara verilmiş haklara eşdeğerliliği kanunla sağlanmıştır. Eğitim ve katkı payı ücretsizdir. Zorunlu olarak bir eğitim öğretim yılı hazırlık sınıfı okutulmakta olup, öğrencilere Kazakça ve Rusça dil eğitimi verilmektedir. Hazırlık sınıfı dâhil 1. sınıfın birinci dönemine kadar aylık yaklaşık 90 ABD doları karşılığı Tenge olarak Kazakistan Cumhuriyeti tarafından, yaklaşık 50 ABD doları karşılığı Tenge olarak Türkiye Cumhuriyeti tarafından burs verilir. Yılda bir defa Kazakistan’a gidiş-dönüş olmak üzere ülkelere göre belirlenmiş olan yönetmelikte belirtilen miktar kadar yol ücreti üniversitemiz tarafından karşılanır. 1. sınıfın 1. döneminden itibaren her bir dersin notu en az 2,33 olması halinde (4’lük not sistemine göre) öğrencinin bursu devam eder. Hazırlık hariç, üst sınıfta okuyup da sınıf tekrarı yapan öğrencilere geliş-dönüş yol ücreti ödenmez, burs haklarını kaybederler fakat eğitim ücreti ödemezler.

Yemekhane

Aynı anda 400 kişinin yemek yiyebileceği öğrenci yemekhanesi, modern bir donanıma sahiptir. Öğrencilerimiz, yemekhaneden, tabldot usulüyle yiyebilecekleri 4 çeşit yemek için ortalama 1,5-2 USD ücret ödeyerek yararlanabilmektedir.

İnternet

Üniversitemizin Türkistan Merkez Yerleşkesinde, kablosuz internet ağı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, kapsama alanındaki herhangi bir yerden (yatakhane odaları dahil) internete kolaylıkla erişebilmektedir.

Kütüphane

Kültür Merkezi bünyesinde bulunan kütüphanemizde, Kazak, Türk, Rus ve Batı dillerinde bir 568490 kitap bulunmaktadır. İnternet bağlantılı bilgisayarlarıyla kütüphanemiz, günde ortalama 2500 - 3000 kişiye hizmet vermektedir. Ayrıca ansiklopediler ve elektronik kitaplar da mevcuttur.

Sağlık Hizmetleri

Üniversitemiz öğrencilerinin ilk sağlık kontrollerinin ve tedavilerinin yapıldığı sağlık merkezi, 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Sağlık Merkezi’nde, acil durumlardaki ilaçlar, öğrencilere ücretsiz olarak verilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Dünyası ve Akraba Topluluklarından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanı

Ülkeler ve Topluluklar

Kontenjan

Sayısı