Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi

ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE KAZAKİSTAN’A GİDİŞ SEYAHATİ HAKKINDA DUYURU

26.09.2023

ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE KAZAKİSTAN’A GİDİŞ SEYAHATİ HAKKINDA DUYURU

2023-(YKS) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE KAYIT YAPTIRAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI

ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE KAZAKİSTAN’A GİDİŞ SEYAHATİ

HAKKINDA DUYURU

(Ek yerleştirme ile kayıt yaptıranların, Kazakistan’a gidiş duyurusu vizeleri çıktıktan sonra ilan edilecektir.)

Üniversitemizde öğrenim görmek üzere merkezi yerleştirme sonucu kayıt yaptıran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle, 09 Ekim 2023 Pazartesi günü Üniversitemiz görevlisi ile İstanbul Havalimanında saat: 22.30’de buluşulacaktır.

Kazakistan’a gidişiniz için yapmanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

1. Kazakistan’a gidiş seyahat organizasyonuyla ilgili 2B Organizasyon ile görüşülmüştür. Gidiş güzergâhınız İstanbul-Türkistan (uçak) olup, gidiş uçak bilet ücreti 12.200 TL’dirUçak biletinizi almak için aşağıda belirtilmiş iletişim bilgilerinden 2B Organizasyon ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. 2B Organizasyon e-posta adresi [email protected] ’ dur. Biletinizi 28 Eylül Perşembe saat 12.00’ye kadar kestirebilirsiniz.
  2. Uçak biletiniz acente tarafından size e-posta olarak gönderilecektir. Üniversitemiz personeli ile, İstanbul Havalimanı-Giden Yolcu katı Türk Hava Yolları kontuarı önünde saat: 22.30’de buluşulacaktır. Uçuş günü saat 22.30’de belirtilen yerde hazır olunması gerekmektedir.
  3. Ücretsiz bagaj taşıma hakkı 23x3 Kg. (23 kiloluk 3 adet her 1 parça 23kg geçmeyecek şekilde ) ve ücretsiz kabin bagajı taşıma hakkı 8 kilodur. Bu miktarları aşan parça başına alınan ücret 185 USD’dır.

4) İstanbul Havalimanına kendi imkânlarınızla gitmeniz gerekmektedir.

5) Bilet kesildikten sonra öğrencinin uçamaması durumunda, Havayolunca talep edilecek bilet iade veya tarih değişikliği cezaları öğrenciye aittir.

6) Kazakistan’a gitmeden önce Yurt Dışına Çıkış Harç Pulu almanız gerekmektedir. Bankadan 1 gün önce yatırılması tavsiye edilmektedir. Yurt dışına çıkış harç pulu, bankalardan veya İstanbul Havalimanı Giden Yolcu katındaki Check-in bölgeleri ile pasaport kontrol bölgesi arasında bulunan veznelerden temin edilebilir.

Öğrencilere önemle duyurur,  iyi yolculuklar dileriz.

2B ORGANİZASYON TURİZM LTD. ŞTİ.

www.2btour.com.tr

Tel: 0312 417 11 01/ 02 /03

Gsm:0533 327 72 70

E-mail: [email protected]

Alıcı Adı : 2B Organizasyon Turizm Danışmanlık SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

TL IBAN NO: TR65 0006 2001 1830 0006 2952 41

Garanti Bankası- Çukurumlar Şubesi

UÇUŞ BİLGİLERİ

Türk Hava Yolları

Kalkış yeri                            : İstanbul Havalimanı – Dış hatlar giden yolcu

İstanbul’dan kalkış tarihi10 Ekim 2023-Salı

İstanbul’dan kalkış saati 01.05

Türkistan’a varış saati      : 08.20

GENEL BİLGİLER

•  İstanbul – Türkistan arası uçuş süresi yaklaşık 5 saattir.
  •  Türkiye ile Kazakistan arasında saat farkı 3 saattir.

-    Türkistan Havaalanı’nda sizleri Üniversitemiz personeli karşılayacaktır.

-   Kazakistan’a gidiş için yol yardımı olan 180.000 Tenge Üniversite Rektörlüğünce Türkistan’da ödenecektir.

Örgün Eğitim Öğrenci İşleri

Ankara İrtibat Bürosu