İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Fakülte Hakkında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Pedagoji ve Psikoloji, Ulusal ve Dünya Tarihi, Arkeoloji ve Etnoloji, Felsefe ve Gazetecilik alanlarında yaratıcı, derin bilgi ve iş becerilerine sahip, yüksek nitelikli uzmanlar yetiştiren bölgedeki en önemli fakültelerden biridir.

Fakültede eğitim üç aşamalı bir sistemde gerçekleştirilir: lisans, yüksek lisans ve doktora. Eğitim sürecinde yabancı dil öğrenmeye, kaliteli eğitim vermeye, diğer kuruluşlarla yakın ilişkiler kurmaya özen gösterilmektedir.

Mezunlar, okul öncesi kurumlar, ortaokul, özel okullar, lise, meslek liseleri, kolejler, bilimsel araştırma enstitüleri, araştırma merkezleri, devlet kurumları, kamuoyu ve siyasi teknoloji araştırma kurumları, emniyet organları, iyileştirme ve sosyal adaptasyon kurumları, gençler ve bakımsız kalan çocuk merkezlerinde görev alabilmektedirler.

Fakültede eğitim, pedagoji, psikoloji, tarih, felsefe ve gazetecilik alanlarındaki temel eğitim programlarına dayanmaktadır. Fakültede 14 eğitim programında 572 öğrenci eğitim almaktadır. Türkiye, Çin, Kırgızistan, Rusya, Özbekistan ve Afganistan'dan gelen yabancı öğrenciler var.

Fakültede 33 kıdemli öğretim görevlisi, 18 PHD, 8 Profesör ve 39 Doçent olmak üzere 90 Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Fakültede Eğitim Bilimleri, pedagoji ve psikoloji, tarih, Toplum bilimleri ve gazetecilik bölümleri tarafından verilmektedir. Öğrenciler için özel olarak tasarlanmış interaktif derslikler, son teknoloji bir kütüphane, internet derslikleri, spor kompleksi, öğrenci kantinleri ve yurtlar bulunmaktadır.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin temel görevi, mesleki gelişim, uygulamalı eğitim, hümanist eğitim temelinde yüksek eğitimli, ahlaki, yüksek ruhlu, vatansever, yenilikçi insanlar yetiştirmektir.

E-Posta