Ahmet Yesevi Üniversitesinde Eğitim ve Pedagoji Semineri04 Şubat 2020

Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Ahmet Baytursunov Bilim Akademisi işbirliğinde “Ortaöğretimde Bilim ve Pedagojik Modernizasyon” semineri gerçekleştirildi.

Ortaöğretimde pedagojik sorunların analizi ve çözüm yollarının geliştirmesi amacıyla düzenlenen seminere Kazakistan’ın seçkin üniversitelerinden 45 alan uzmanı ve yüze yakın sınıf öğretmeni katıldı.

72 saatlik seminer programında katılımcılar öğretim sürecinde eğitim pedagojisi bilgi ve becerileri geliştirerek, eğitimde ‘yönetici - Öğretmen - Öğrenci – Ebeveyn’ mekanizmalarını optimize etmenin yollarını edindiler.

Ortaöğretimde Bilim ve Pedagojik Modernizasyon semineri 1 Şubat 2020 Cumartesi günü Üniversite Kütüphanesinin konferans salonunda kapanış töreniyle sona erdi. Burada bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umirbek Umbetov ve Ahmet Baytursunov Bilim Akademisi Müdürü Ulan Erkinbayev, pedagojinin önemi dikkat çekerek, eğitim pedagojisinin bütün öğrenim döneminde etkin bir şekilde verilmesi gerektiğinin üzerinde durdular. Seminer sertifika takdim töreni ile son buldu.