Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası Konferansı Yapıldı06 Mart 2020

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası Konferansına konuşmacı olarak Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız katıldı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Meryem Hakim, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Sekreteri ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ile çok sayıda yönetici ve öğrencilerin katıldığı konferansta Hoca Ahmet Yesevi’nin Türk Dünyasındaki önemine değinildi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, Türk dünyasının birlik ve beraberlik sembolü olan Hoca Ahmet Yesevi'nin bilge kişiliğinin yanı sıra sanatkar olduğunu ve geçimini kaşık kepçe yontarak sağladığını dile getirerek hayatı hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca Kazakistan ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi hakkında da bilgiler verdi. Program katılımcıların soruları ile son buldu.