Sakarya Üniversitesinde Hoca Ahmet Yesevi Anıldı09 Mart 2020

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Kazakistan Öğrenci Topluluğu ve Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından, “Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi Anma Günü” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız,  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Kurucusu Erdoğan Aslıyüce konuşmacı olarak katıldı. Programa Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk, Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından başlayan program, Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmaları ile devam etti.

Orta Asya’nın, Ulu Türkistan dediğimiz Çin Seddinden hazara kadar uzanan büyük bir coğrafya olduğunu dile getiren Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu coğrafyayı hatırlatan ve maneviyatını kavratan Pirimizi anmak, bizim için bahtiyarlıktır.

Hoca Ahmet Yesevi’nin Türklere anadilinde İslamiyet’i öğrettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yıldız, “Ahmet Yesevi’nin, Türkistan Coğrafyasında İslamiyet’in kabul edilmesinde ve tam manası ile anlaşılmasında çok büyük bir etkisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Programda, Prof. Dr. Aldulvahap Kara ve Ahmet Yesevi Vakfı Kurucusu Erdoğan Aslıyüce de birer konuşma yaptılar.

Türk Dünyası Müzikleri Uzmanı ve Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunu olan Sedat Solakoğlu’nun dombra dinletisi ile devam eden etkinlik, hediye ve plaket takdiminin ardından sona erdi.