Ahmet Yesevi Üniversitesi Öğrencileri Judo Şampiyonasında Üçüncü Oldu11 Mart 2020

Ahmet Yesevi Üniversitesi Öğrencileri katılmış olduğu Judo Şampiyonasını üçüncülükle bitirdi.

5-7 Mart 2020 tarihleri arasında Kazakistan’ın Taraz şehrinde 18-20 yaş Judo Şampiyonası düzenlendi. Kazakistan’ın 17 şehrinden 400’e yakın sporcunun katıldığı Judo Şampiyonasında Ahmet Yesevi Üniversitesi Sanat Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerinden, kızlarda 52 kiloda Anel Muhan, 78 kiloda Araylım Orazbay, 70 kiloda Nebira Slambekova ve Juldız Jumahan, 48 kiloda Bibihan  Nebieva, 63 kiloda Gülzira Kuldasbek, erkeklerde ise Deulet Habibullayev 81 kiloda, Nurhan Almabek ile Kemelbek Moldaş 66 kiloda olmak üzere dokuz öğrencimiz mindere çıktı. Tüm müsabakaların ardından öğrencilerimiz toplamış olduğu puanlarla takım olarak üçüncü oldu. Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.