Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Toplantısı Üniversitemiz Yönetiminin Katılımıyla Gerçekleşti28 Ocak 2022

Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından 27 Ocak 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen genişletilmiş kurul toplantısı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova ve Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar ile birlikte Üniversitemiz dekan ve bölüm başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kazakistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Eraly Togzhanov ile Eğitim ve Bilim Bakanı Askhat Aimagambetov'un yönetiminde düzenlenen toplantıda, eğitim ve bilim alanında 2021 yılı çalışmalarının sonuçları ve 2022 yılı görevleri ele alındı.

Toplantıda Ahmet Yesevi Üniversitesinin güncel yükseköğretim faaliyetleri ve 2022 yılında Üniversitemiz Türkistan kampüsünde kurulması planlanan “Uluslararası Türkoloji Merkezi” başta olmak üzere hedeflenen akademik çalışmalar değerlendirildi.