Ahmet Yesevi Üniversitesinde Hocalı Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi02 Mart 2022

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yaşanan “Hocalı Katliamı”nın 30. yıl dönümü münasebetiyle 2 Mart 2022 Çarşamba günü Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde bir anma programı düzenlendi.

Anma etkinliği, Kur’an tilaveti, saygı duruşu ve millî marşların okunmasıyla başladı. Programın açış konuşmasında söz alan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, tüm Türk dünyasının ve Azerbaycan’ın acısını paylaştığını belirterek böyle acı olayların tekrarlanmaması temennilerini iletti.

Etkinlik, dönemin tarihsel atmosferini anlatan video gösterimlerinin sonrasında Üniversitemiz öğrencileri tarafından Hocalı Şehitleri anısına seslendirilen şiir ve şarkı dinletileriyle sona erdi.