Ahmet Yesevi Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı 08 Mart 2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi Büyük Salon’da kutlama programı düzenlendi. Programa Üniversitemiz öğrencileri, bölüm başkanları ve fakülte dekanları katıldı.

Kutlama programı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova ve Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar’ın açış konuşmalarıyla başladı. Açış konuşmassında Rektör Dr. Temirbekova, bu günün kadınlar için tarihî önemine değinerek cinsiyet eşitliğine ve Türk dünyasında kadınların yükselen haklarına ve değerine vurgu yaptı. Rektör Vekili Prof. Dr. Tomar, kadının toplumdaki yerinin eşsiz olduğunun ve tüm saygıyı hak ettiklerinin altını çizdi.

Ardından Üniversitemizin akademik ve idari kadın personeline hizmetlerinden dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Etkinlik; sahne gösterileri, kısa film gösterimi ve müzik dinletilerinin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.