Ahmet Yesevi Üniversitesi Spor ve Sanat Fakültesi Öğrencileri Madalyalar Kazanmaya Devam Ediyor04 Nisan 2022

Ahmet Yesevi Üniversitesi Spor ve Sanat Fakültesi öğrencileri, katıldıkları çeşitli spor müsabakalarında Üniversitemizin madalya kazanma geleneğini devam ettirdi. Kazakistan’da düzenlenen “Abdisalan Nurmahanov Uluslararası Boks Şampiyonası”nda Üniversitemiz öğrencileri Bekbolat Abdikerim ve Daniel Saparbay ikinci olarak gümüş madalya, Ashirhan Aitzhan ise 3. sıradaki yeriyle bronz madalya kazandı.

26 Mart 2022 tarihinde Shardara’da düzenlenen “Kazakistan Halter Şampiyonası”nda öğrencimiz Yerbolat Ahmet, 95 kg’da 2. olarak 14 ülkeden 300 sporcunun yarışacağı “Asya Halter Şampiyonası”na katılma hakkı elde etti.

Son olarak Üniversitemiz öğrencisi Müslim Esadillauly, Aktav’da düzenlenen “Kazakistan Evrensel Dövüş Sanatları Şampiyonası”nda birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalya ve Antalya’da düzenlenecek “Dünya Şampiyonası”na katılma hakkı kazandı.