Hasbihâl Programlarının Beşincisi Dışişleri Eski Bakanı, TBMM Eski Başkanı, Siyasetçi Hikmet ÇETİN Katılımıyla Gerçekleştirildi07 Nisan 2022

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen Hasbihâl programlarının beşincisi, 07 Nisan 2022 tarihinde T.C. Dışişleri Eski Bakanı, TBMM Eski Başkanı, Siyasetçi Hikmet ÇETİN'in katılımıyla Mütevelli Heyet Başkanlığı Türkistan Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hasbihâl programı, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in açış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Hikmet ÇETİN’in Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin kuruluş anlaşmasında imzası bulunması sebebiyle Ahmet Yesevi Üniversitesi için öneminden bahsetti.

Açış konuşmasının ardından söz alan Hikmet ÇETİN, programa Üniversitenin kuruluş anısını anlatarak başladı. “Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin bilime dayalı, dünya standartlarında bir üniversite olmasından dolayı mutluluk duyuyorum” dedi. Türkiye-Türk Dünyası ilişkileri, Kazakistan, Azerbaycan, Afganistan, Rusya ve Sovyetler Birliği’nin güncel ve tarihi durumları, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında tespit ve değerlendirmelerde bulundu. Program, Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrenci ve personellerinin soru ve dilekleriyle devam etti.

Prof. Dr. Muhittin ŞİMŞEK, Hikmet ÇETİN’e geleneksel Kazak milli giysisi çapan giydirdi. Hasbihâl programı, Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in teşekkür konuşması ve Hikmet ÇETİN’e hediye takdiminin ardından sona erdi.