Ahmet Yesevi Üniversitesinde “Sürdürülebilir Kalkınma Araştırma Merkezi” Açılış Konferansı Gerçekleştirildi12 Nisan 2022

Ahmet Yesevi Üniversitesinin kuruluşunun 30. yıl dönümüne özel hazırlanan bilimsel faaliyetler kapsamında “Sürdürülebilir Kalkınma Araştırma Merkezi” 12 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen çevrim içi ve çevrim dışı konferans ile açıldı.

Merkezin açılış törenine Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, Birleşmiş Milletler Kazakistan Temsilcisi Yakup Beriş, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Monica Iverson, Kuzey Makedonya Kazakistan Büyükelçisi Sali Limani ve UNICEF Kazakistan Temsilcisi Arthur van Diesen başta olmak üzere çeşitli ulusal – uluslararası kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Toplantıda dünya genelindeki sürdürülebilir büyüme ve kalkınma parametlerinin yanı sıra Ahmet Yesevi Üniversitesinin sürdürülebilir bilimsel bilginin sağlam temellerinin geliştirilmesine katkı sağlamasına ve bilim camiasındaki önemli rolüne vurgu yapıldı.