Ahmet Yesevi Üniversitesinde “Ahmet Yesevi’den Ahmet Baytursunov’a Türk Dillerinin Gelişimi” Konferansı Düzenlendi 29 Nisan 2022

Kazakistan ve Türk dünyası düşünce hayatının önemli kişiliklerinden Ahmet Baytursunov’un doğumunun 150. yılı nedeniyle “Ahmet Yesevi’den Ahmet Baytursunov’a Türk Dillerinin Gelişimi” konferansı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde Türkiye ve Kazakistan’dan bilim insanlarının katılımıyla 29 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Konferans, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar ve Rektör Yardımcısı Askar Turganbayev’in açış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan katılımcılar, Baytursunov’un eserlerine, edebi ve siyasi kişiliğine vurgu yaparak yazarın yaptığı çalışmaların Türk dünyası için önemine değindi.

Konferansa Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari ilgi gösterdi.