Ahmet Yesevi Üniversitesinde Türk Halkları Zekâ Oyunları Merkezi Açıldı10 Haz 2022

Türk halklarının zekâ oyunlarını tanıtmak ve geliştirmek amacıyla hazırlanan ve Üniversitemizin kuruluşuna özel 30 projeden biri olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Türk Halkları Zekâ Oyunları Merkezi, 8 Haziran 2022 tarihinde merkez kütüphanede düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Zhanar Temirbekova, Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, Kazakistan Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Yerlan Abil, Dünya Tokuzkumalak Federasyonu Başkanı Alihan Baimenov ile çeşitli kurumlardan yöneticiler ve akademisyenler katıldı. Sunum konuşmalarında satranç ve mangala gibi Türk kültürü açısından önemli olan zekâ oyunlarının tanıtımının ve geliştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı.