Ahmet Yesevi Üniversitesinde “Ana Yurttan Ata Yurda Sağlık Köprüsü” Projesi Devam Ediyor

01.06.2023

"Ana Yurttan Ata Yurda Sağlık Köprüsü" projesi kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesine gelen üroloji uzmanları Prof. Dr. Mustafa Kemal ATİLLA ve Dr. Öğr. Gör. Mahmut ULUBAY, programları kapsamında pratik ve teorik eğitimler verdiler.

Prof. Dr. Mustafa Kemal ATİLLA ve Dr. Öğr. Gör. Mahmut ULUBAY seçilmiş çeşitli hastalar üzerinde bir dizi ameliyat gerçekleştirirken operasyonlar Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Videolu Eğitim Salonu’ndan canlı olarak izlendi. Prof. Dr. Mustafa Kemal ATİLLA, canlı olarak vakaları anlattığı eğitimler esnasında katılımcı hekimler ve tıp fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Ayrıca Op. Dr. Mahmut ULUBAY'ın kendi geliştirdiği ve literatüre geçen yeni bir yöntemle, küçük yaşlarda hipospadias ameliyatı olan erişkin bir hastada gelişen komplikasyonlar ve tekrarlayan hastalık ULUBAY tarafından başarılı bir şekilde tedavi edildi.