Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

28.05.2023

Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk defa anjiyografi eşliğinde beyin damarlarına stent takıldı. İnme riski olan hastalarda hayati öneme sahip bu tedavi Türkistan eyaletinde ilk olma özelliği taşıyor. Yakın zamanda Hastanemizin kadrosuna katılmış olan ve Kazakistan İnme Derneği Başkanı doktorumuz Erkin MEDETEV'in başkanlığında yürütülen operasyonlarda üç hastanın karotis damarına başarılı şekilde stent yerleştirildi. “İnme veya iskemik beyin-damar hastalığı, merkezi sinir sistemine giden damarların hastalıkları sonucu gelişen tıkanıklıklar ya da damar dışına kanamaların yol açtığı nörolojik belirti gelişimidir. İnme riski olan ve inme gerçekleşen bireylerde erken tanı ve tedavi, engel gelişme riskini azaltmaktadır.” diyen Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Mehmet Ziya GENÇER, Üniversite Hastanemizin Türkistan halkına sunduğu bu hizmet sayesinde Türkistan eyaletinde inmeye bağlı mortalite ve engelli sayısında anlamlı oranda düşüş sağlanacağına dikkat çekti.