Ahmet Yesevi Üniversitesi Öğrencileri “II. Turkic Universiade Oyunları”nda Dereceye Girdiler

09.11.2023

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından düzenlenen “II. Turkic Universiade Oyunları”nda Üniversitemiz genç sporcuları judo ve serbest güreş sporlarında yüksek bir puan elde ettiler. 6 ülkeden çeşitli dallarda mücadele eden çok sayıda sporcunun katıldığı spor müsabakalarındada Kazakistan takımında yer alan 5 öğrencimizden 4'ü galibiyet elde etti.

Judoda Aidar ARAPOV 90 kiloda birinci, Aruzhan ABLYKASYM ise 52 kiloda ikinci oldu. 70 kiloda Diana MUHAMEDALİ ve 48 kiloda Zhanerke ASKAROVA üçüncü oldu.Shaldar KUANDYK ise 70 kilod serbest güreşinde üçüncü oldu.

Sporcularımızı ve hocalarını en içten dileklerimizle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.