Ahmet Yesevi Üniversitesinde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” Düzenlendi

10.11.2023

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle anıldı.

Üniversitemiz Rektörü Sayın Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA ve Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa NURSOY tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çelenk takdimi ile başlayan tören, saat dokuzu beş geçe saygı duruşu ve millî marşların okunmasıyla devam etti.

Törenin açış konuşmalarında Üniversitemiz Rektörü Sayın Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA, Atatürk’ün bütün Türk dünyası için ortak bir lider ve örnek bir şahsiyet olduğuna dikkat çekti. Açış konuşmasında Türk dünyasında yetişmiş Türk liderlere tarihî süreçteki rolleri açısından değinen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa NURSOY,Ulu Önder’in bağımsızlık mücadelesindeki liderliğini anlatarak konuşmasını nihayete erdirdi. T.C. Türkistan Başkonsolosu Sayın İlker PAK Beyefendi ise konuşmasında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tüm dünyadaki ve Türk milletinin kalbindeki aziz hatırasını bir kez daha hatırlatarak saygıyla yâd ettiler.

Anma Töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk temalı sinevizyon gösterimi ve öğrencilerimizin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumalarının ardından anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.