Üniversitemizden Haberler

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi

Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Munzur Üniversitesini Ziyaret Etti

28.09.2026

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker’i ziyaret etti.

​Munzur Üniversitesinde gerçekleştirilen görüşmede, kurumlar arası etkileşim ve iş birliği imkânları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Karaman, Munzur Üniversitesinin mevcut akademik ve fiziki durumu, yürütülen bilimsel araştırmalar ve hayata geçirilmesi planlanan kalkınma odaklı projeler hakkında Prof. Dr. Kenan Peker’den detaylı bilgi aldı. İki yükseköğretim kurumu arasında eğitim, bilimsel yayınlar ve ortak akademik faaliyetler sahasında atılabilecek müşterek adımlar müzakere edildi.
​Ahmet Yesevi Üniversitesinin Türkiye ile Türk dünyası arasındaki bilimsel ve kültürel köprü misyonuna değinen Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Anadolu’daki üniversitelerin bölgesel kalkınma dinamizmleri ile Ahmet Yesevi Üniversitesinin uluslararası vizyonunun bir araya gelmesinin akademik üretime değer katacağını vurguladı. Üniversitelerin bilgi birikimlerini ve saha tecrübelerini paylaşmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Karaman, gösterdiği nazik konukseverlik ve paylaştığı kıymetli bilgiler dolayısıyla Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker’e teşekkürlerini iletti.
​Ziyaret, iki kurum arasındaki dayanışmayı simgeleyen karşılıklı iyi niyet temennileri ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.