Üniversitemizden Haberler

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi

Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi "Eğitim, Araştırma ve Hizmet Laboratuvarı” Açılış Töreni Düzenlendi

24.05.2023

Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi "Eğitim, Araştırma ve Hizmet Laboratuvarı"nın açılışı; Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami BATTAL, Rektör Yardımcısı Dr. Aynaş OSHİBAYEVA, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ziya GENÇER, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhlas MOLDALİYEV, Üniversitemiz sağlık çalışanları ile akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleşti. Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami BATTAL açış konuşmasında, Türkistan halkına hizmet ederken eğitim ve araştırma faaliyetleri için de kullanılacak olan laboratuvarın bölgede ilk olmasına dikkat çekti. Son teknolojideki cihazlarla donatılan laboratuvarın kapasitesinin gelecekte daha da arttırılması ve laboratuvardan ulusal-uluslararası bilimsel faaliyetlerde de faydanılmasının hedeflendiğini söyleyen Sayın BATTAL, “Eğitim, Araştırma ve Hizmet Laboratuvarı”nın hazırlanması ve hizmete girmesi sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ayrıca 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü hasebiyle Üniversitemiz hastanesinde görev yapan tüm hemşirelerimizin “Hemşireler Günü”nü de kutlayan Prof. Dr. Peyami BATTAL, özverili çalışmaları için kendilerine minnet duyduklarını ifade ederek hemşirelerimize teşekkür belgesi ve armağanlar verdi.

Görseller