Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde 20 Ocak Azerbaycan Kara Yanvar Şehitleri Anıldı

20.01.2024

Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Battal’ın katılımıyla 20 Ocak 1990’da Azerbaycan meydana gelen olayda şehit olanlar anıldı. Sn. Battal konuşmasında ‘Türk dünyasında ne zaman bir kan dökülse hepimizin içi ağlıyor. Program başında okuduğumuz milli marşlarımız çok değerli. Türkiye'de Çanakkale'ye gittiğiniz zaman orada bütün Türk dünyasından şehitler olduğunu göreceksiniz. Neden çünkü biz biriz hepimiz bir milletiz. Bu programı organize eden arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Bu programlar bu özel günler bizleri bağımsızlığın önemini gösteriyor. Bütün Türk dünyasının bayraklarının ebediyen semalarda dalgalanmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Biz bir oldukça hiçbir Türk dünyası bayrağı inmeyecek.’ Dedi.