Üniversitemiz Türkistan Yerleşkesi’nde, kültür-sanat hizmetleri veren bir Kültür Merkezi bulunmaktadır. Merkezde bir de Kütüphane vardır.
Türkiye Cumhuriyeti tarafından inşa edilen Kültür Merkezi’nde, 680 kişilik büyük salon, 200 kişilik küçük salon, komisyon çalışmaları için 40 kişilik bir mini salon ile hediyelik eşya ve kitap satış mağazası, Resimli Türk Halkları Tarihi Müzesi, bilgisayar salonu, dans salonu ile bir kafeterya bulunmaktadır.
Büyük salon, aynı anda dört dilde eşzamanlı (simültane) tercüme imkânı, mültivizyon perdesi, yaka ve telsiz mikrofon imkânları, ayrıca 450 metrekare çok amaçlı sahne, kongre, konser, müzik ve tiyatro gösterileri için ideal bir ortam oluşturmaktadır. Kültür Merkezi’nde 160 metrekare kullanım alanlı her türlü sanat ve sergi faaliyetleri için “Sanat Galerisi” bulunmaktadır.
Resimli Türk Dünyası Müzesi
“Resimli Türk Dünyası Tarih Müzesi”, 306 metrekarelik resim yüzeyine sahip, yuvarlak kubbeli bir salondan ibarettir. Salonun bu özelliği, tüm dünyaya yayılan Türk halklarının günümüze kadar olan tarihini bir bütün olarak resimli bir panorama şeklinde seyretmemize imkân sağlamaktadır.
Türk halklarının milli kıyafetlerinden; Azerbaycan, Kazak, Türkiye, Kırgız, Özbek, Türkmen, Karakalpak, Saha, Tuva, Tatar, Başkurt, Altay, Gagauz, Uygur, Çuvaş, Dağıstan halklarının giyim kuşamlarından örnekler, müzede sergilenmektedir.
Arkeoloji Müzesi
Rektörlük ana binasının zemin katında, Türk Tarihinin en eski yerleşim yerlerinden olan Türkistan ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği etnografya ve arkeoloji müzesi bulunmaktadır.
Prodüksiyon Merkezi
Kültür Merkezi bünyesinde; Türk Dünyasının farklı coğrafyalarından gelen öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak ve her türlü sosyokültürel faaliyetlerini planlayarak öğrenci faaliyetlerini daha düzenli ve yararlı hale getirmek, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek ve Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne mensup öğrencilerin seslerini uluslararası düzeyde duyurmak amacıyla Prodüksiyon Merkezi kurulmuştur.
Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik “Dostluk Dans Grubu” da, Merkez bünyesinde faaliyet göstermektedir.